En totalt ofiltrerad blogg

Jag är en naiv optimist med rebelliska drag! Så i den här bloggen kommer du att få ta del av precis allt mellan himmel och jord. Saker som jag funderar över, saker som gör mig upprörd, intressanta böcker, serier och artiklar jag snubblar över och behöver skriva av mig om. Troligen blir det helt ofiltrerat men jag försöker hålla mig till mina ledord: utbilda, utmana och underhålla för en bättre värld. Trevlig läsning!

Framtidens balans

Balans, ett ord som ofta diskuteras och eftersträvas i vår moderna arbetsvärld. Men vad betyder balans egentligen? Är det fortfarande synonymt med att arbeta 9-5 och ha en tydlig gräns mellan arbets- och privatliv?

Upptäck ”Lessons in Chemistry”

"Chemistry is change and change is the core of your belief system. Which is good because that’s what we need more of – people who refuse to accept the status quo, who aren’t afraid to take on the unacceptable."

Det kommer vara kvinnor som löser det!

Kvinnor har alltid spelat en central roll i att driva förändring och göra skillnad i världen. Faktum är att kvinnor ofta har tvingats ta tag i saker och reda ut problem när ingen annan gör det.

Är du en bra person?

Vi lever i en värld där vår image och hur vi uppfattas av andra ofta prioriteras högt. Men vad betyder det egentligen att vara en bra person? För mig handlar det om att vara en bra person även när ingen ser på.

Med yttrandefrihet kommer också skyldigheter

Med yttrandefrihet följer inte bara rätten att uttrycka sig, utan också skyldigheten att lyssna på åsikter som skiljer sig från ens egna. Denna insikt kom till mig under en minnesvärd konversation med en person som satt i kommunalfullmäktige.

Den skicklige säljaren som försvann

Har du någonsin hört sagan om den skicklige säljaren som försvann? Den som vågade ta sig an äventyret att leda en ny region, den mytomspunna regionen som andra hade förlorat intresset för?