Den skicklige säljaren som försvann

Har du någonsin hört sagan om den skicklige säljaren som försvann?
Den som vågade ta sig an äventyret att leda en ny region, den mytomspunna regionen som andra hade förlorat intresset för?

Det börjar som så många andra historier med ett löfte om den prestigefyllda KAM-rollen, utveckling och lovande karriär om personen bara kunde hantera denna lilla utmaning under en övergångsperiod.

I vilket fall som helst, en sådan individ fanns med i denna berättelse. Hen stack ut genom att jonglera mellan resor och hantering av viktiga konton som en skicklig cirkuskonstnär på en hög tråd. Resultaten flödade in och överträffade alla förväntningar.

Men vad hände sedan?
Var inte en KAM-titel en rättvis belöning?
Tyvärr, som i en oväntad vändning i den mest dramatiska TV-serien, uteblev den efterlängtade titeln. Istället blev personen utsedd att ta hand om konton som andra hade misslyckats med.

Den ”briljanta förklaringen” var: ”Du är så skicklig på detta att vi måste hålla dig i den här rollen där du kan rädda våra förlorade själar!” Samtidigt som manliga kollegor satt kvar på kontoret med betydligt färre konton och ingen lust att besöka kunder eller lämna sina bekväma kontorsstolar. ”Duktiga flickan” tog hand om allt istället.

Förstår du nu att när någon är exceptionellt duktig, vad är det naturliga valet? Jo, att belöna dem med ännu mer arbete, eller hur? Det är som att säga till en superhjälte: ”Du är så bra på att rädda världen att vi tänker skicka dig att städa toaletterna i vårt högkvarter.”

Så där stod vår hjälte, fast i ett nät av dåligt ledarskap. En sann diamant som inte kunde upptäckas av de blinda beslutsfattarna. Men vem behöver en KAM-titel när du kan skapa magi med de hopplösa kontona, eller hur?

Vad hände sedan?
Jo, situationen blev till slut ohållbar, och hon valde självklart att säga upp sig! Företaget förlorade sin bästa säljare, och chefen, tillsammans med chefens chef, blev FÖRVÅNADE. Vad var det som hade hänt?

Hmm, vad som hände var helt enkelt uselt ledarskap!

Så, vilka lärdomar kan vi dra från denna berättelse?

– Håll vad du lovar.
– Skapa en öppen kommunikation med dina medarbetare så att du får höra sanningen.
– Tiden då ”duktiga flickor” överbelastades med arbete är förbi, och om du inte uppskattar dem kommer du att förlora dem!

Snipp snapp, så var sagan slut!

Fler blogginlägg

Framtidens balans

Balans, ett ord som ofta diskuteras och eftersträvas i vår moderna arbetsvärld. Men vad betyder balans egentligen? Är det fortfarande synonymt med att arbeta 9-5 och ha en tydlig gräns mellan arbets- och privatliv?

Upptäck ”Lessons in Chemistry”

"Chemistry is change and change is the core of your belief system. Which is good because that’s what we need more of – people who refuse to accept the status quo, who aren’t afraid to take on the unacceptable."

Det kommer vara kvinnor som löser det!

Kvinnor har alltid spelat en central roll i att driva förändring och göra skillnad i världen. Faktum är att kvinnor ofta har tvingats ta tag i saker och reda ut problem när ingen annan gör det.